centrale as centrale as         
 
 
 
 
    
Adverteren bij Daisycon
Lek ontdekt in Burgumer aquaduct
vrijdag 23 september 2016 Burgum

Er is recent een lekkage ontstaan in het nieuwe aquaduct bij Burgum. Door de lekkage stroomde water naar beneden. Dit water is volgens de provincie Fryslân waarschijnlijk grondwater maar het zou ook water uit het Prinses Margrietkanaal kunnen zijn. De gehele week wordt er al hard gewerkt om het probleem op te lossen.

De provincie Fryslân bevestigt de problemen en geeft aan dat de folieconstructie aan de zuidoostkant van het aquaduct beschadigd is. Dit is op het gedeelte van het talud / damwand waar deze overgaat in de betonconstructie van het aquaduct. Een deel van de beschadigde folie is vrijdagochtend vervangen en opnieuw vastgezet. Bij deze werkzaamheden is verder ontdekt dat ook de aangrenzende folie vervangen moet worden. De zaak wordt door de aannemer onderzocht en naar verwachting zal maandag de aangrenzende folie ook vervangen worden.

Volgens de provincie Fryslân levert de lekkage geen problemen op met betrekking tot de oplevering van de Centrale As. "De openstelling van de Centrale As komt niet in gevaar. Volgens de huidige planning en inzichten is de hele situatie met enkele weken geheel gereed."
Bron: Wâldnet...
Dokkum
Damwoude
Broeksterwoude
Veenwouden / Veenwoudsterwal
Noardburgum
Hurdegaryp
Burgum
Garyp
centrale as

Google
Deze poll is gesloten.

Er zijn 1000 bezoekers geweest die hun stem hebben uitgebracht op onze poll.

Hieronder de uislag van de poll.

Vastgestelde tracé 40.3%   
Alternatief 12.1%   
Geen Centrale AS 47.6%   
 
Aantal stemmen: 1000
 

© Centrale AS 2005 - 2024