centrale as centrale as         
 
 
 
 
    
Adverteren bij Daisycon
Fietsbrug over Centrale As verbindt Nijega met De Tike
woensdag 5 juni 2013 De Tike

Over de Centrale As bij De Tike komt een fietsbrug van 5,5 meter hoog. Door de aanleg kunnen de inwoners van De Tike en Nijega, die een hechte band met elkaar hebben, toch relatief gemakkelijk op en neer reizen als straks de nieuwe vierbaansweg is aangelegd.

Dit besluit van de provincie is een meevaller voor de dorpsbelangen van Nijega en De Tike. Zij waren bang dat de historische band tussen beide dorpen zou worden verbroken door de aanleg van de Centrale As. De komst van die weg zou namelijk betekenen dat alle verkeer drie kilometer moest omrijden, via de Susterwei, om vanuit De Tike op de Centrale As richting Nijega te kunnen komen.

Zo’n lange omleiding zou waarschijnlijk het einde betekenen van cbs De Gielguorde, zo vreesden inwoners van De Tike, omdat veel Nijegasters hun kinderen naar die school sturen. Maar ook andere bewoners die heen en weer gaan, zoals de kerkgangers vanuit De Tike naar Nijega, zouden flink last krijgen van de omweg.

De nieuwe brug, die zo hoog wordt omdat de Centrale As ook toegankelijk moet zijn voor uitzonderlijk vervoer, komt in het verlengde van de Master Iniawei. Aan de westkant van de weg sluit deze aan op het nieuwe fietspad tussen de Polderdyk en Nijega, dat hier al zou worden aangelegd. Auto’s moeten in de toekomst wel omrijden.
Bron: Friesch Dagblad...
Dokkum
Damwoude
Broeksterwoude
Veenwouden / Veenwoudsterwal
Noardburgum
Hurdegaryp
Burgum
Garyp
centrale as

Google
Deze poll is gesloten.

Er zijn 1000 bezoekers geweest die hun stem hebben uitgebracht op onze poll.

Hieronder de uislag van de poll.

Vastgestelde tracé 40.3%   
Alternatief 12.1%   
Geen Centrale AS 47.6%   
 
Aantal stemmen: 1000
 

© Centrale AS 2005 - 2024