centrale as centrale as         
 
 
 
 
    
Adverteren bij Daisycon
Werk aan Centrale As wordt zichtbaar
donderdag 16 februari 2012 Dokkum

Dat er aan de Centrale As gewerkt wordt, is voor iedereen duidelijk nu er op een vijftal locaties informatieve bouwborden over de Centrale As geplaatst. Deze locaties zijn aan de noordoostkant van Dokkum (Lauwersseewei), nabij de huidige rotonde Boppewei Feanwâlden, westzijde spoorwegovergang Hurdegaryp (aan de N355), nabij de rotonde Garyp aansluiting Wâldwei (N31) en nabij Nijegeasterhoeke (aan N356).

De sloop van een aantal panden aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp, de Zevenhuisterweg in Noardburgum en de Tjeerd Foekesloane in Damwâld staat gepland voor deze periode. Ook twee loodsen aan de Westerein in Garyp en de manege aan de Hearrewei in Nijega worden gesloopt. Deze werkzaamheden liepen door de vorst vertraging op, maar worden binnenkort ook uitgevoerd.

De bouwstop, die vorig jaar werd ingesteld, is opgeheven. De 250 miljoen kostende weg moet in 2015 klaar zijn. Het tracé van de zogenoemde Centrale As loopt van Dokkum tot aan Nijega over het grondgebied van vier Friese gemeenten. Het project omvat ook de rondwegen Hardegaryp en Garyp. Tussen Dokkum-Zuid en Nijega wordt de weg aangelegd als een tweebaans autoweg. De oostelijke rondweg om Dokkum wordt een eenbaans autoweg.


Bron: Wâldnet...
Dokkum
Damwoude
Broeksterwoude
Veenwouden / Veenwoudsterwal
Noardburgum
Hurdegaryp
Burgum
Garyp
centrale as

Google
Deze poll is gesloten.

Er zijn 1000 bezoekers geweest die hun stem hebben uitgebracht op onze poll.

Hieronder de uislag van de poll.

Vastgestelde tracé 40.3%   
Alternatief 12.1%   
Geen Centrale AS 47.6%   
 
Aantal stemmen: 1000
 

© Centrale AS 2005 - 2022