centrale as centrale as         
 
 
 
 
    
Adverteren bij Daisycon
Doutzen wil geen vierbaans Centrale As
woensdag 3 februari 2010 Burgum

Topmodel Doutzen Kroes uit Eastermar wil niet dat de provincie Fryslân de Centrale As tussen Drachten en Dokkum vierbaans gaat aanleggen. "Een onnodig en geldverslindend project dat grote schade toebrengt aan een beschermd Nationaal Landschap." Ook andere prominente Friezen zoals bijvoorbeeld Henk Kroes en Pieter de Haan staan achter de mening van Doutzen Kroes.

Oud-voorzitter van de Friese Elfstedenvereniging Henk Kroes zal zaterdag de provinciale bestuurders oproepen om naar een alternatief plan te kijken. Dit gebeurt tijdens een informatiebustoer welke om 13.00 uur langs Burgum en om 10.30 uur langs Garyp rijdt. Het alternatieve plan is gemaakt door de natuur- en milieuorganisaties onder de leuze: "Gjin fjouwerbaansdijk troch de Noardlike Fryske Wâlden".

Terwijl de provincie zelf na 2020 een bevolkingsdaling verwacht in het Noordoosten van Friesland wil men als Centrale As een vierbaans weg aanleggen. Tien natuur- en milieuorganisaties hebben een alternatief plan bedacht dat het landschap spaart, maar wel de verkeersknelpunten in de dorpen oplost. Het tweebaansalternatief is bijna net zo snel en tientallen miljoenen euro’s goedkoper. Bovendien is de aanleg van de Centrale As in strijd met Rijksbeleid, dat zegt dat er geen autowegen mogen komen in Nationale landschappen. Het boomrijke natuurgebied De Noordelijke Friese Wouden is een officieel Nationaal Landschap.
Bron: Wâldnet...
Dokkum
Damwoude
Broeksterwoude
Veenwouden / Veenwoudsterwal
Noardburgum
Hurdegaryp
Burgum
Garyp
centrale as

Google
Deze poll is gesloten.

Er zijn 1000 bezoekers geweest die hun stem hebben uitgebracht op onze poll.

Hieronder de uislag van de poll.

Vastgestelde tracé 40.3%   
Alternatief 12.1%   
Geen Centrale AS 47.6%   
 
Aantal stemmen: 1000
 

© Centrale AS 2005 - 2024